Det finns alltid en strimma av hopp.

Under lång tid hade jag svårt att tala om det. Kanske förstod jag inte. Lindade in det jag kände, kanske för att jag inte hade någon riktig grund att stå på. Det har jag idag. Även om jag är samma person som tidigare är nästan allt i mitt liv förändrat. Du kommer att märka det om du följer bloggen.

Du känner mig kanske som sportjournalist, copywriter, kommunikationschef, ordförande i Naturskyddsföreningen Skåne eller från något annat sammanhang. Då vet du att ordet (och bilden, fotot) varit och är en del av min identitet.

Men idag är Ordet för mig Bibeln. Där hämtar jag kraft. Jesus är min förebild och Gud ständigt vid min sida.

Nej, jag är inte religiös. Går gärna in i en kyrka för lite stillhet. Är inte medlem i Svenska kyrkan, därför att jag inte känner mig helt förtrogen med den kristna institutionen.

Jag är troende. Det är allt och nog.

Har alltid varit övertygad om en högre makt. En skapare.

Nu bejakar jag min tro. Jag har kommit ut. Vill lyfta Ordet. Med underrubrikerna Tro, Kärlek och Hopp.

För mig är tron grunden. Utan kärlek, till sig själv och till andra och i synnerhet till livet, inget hopp.

Välkommen till min sida.

Rikard Lehmann