Så förvandlas tungsinne till ny kraft

Skriva Tro
Morgonpromenad med paus i skogsfåtöljen.

Livet handlar mycket om våra praktiska göranden. Vi har mycket av detta just nu. Odlingen misslyckades helt vid första försöket efter vår flytt från Trollebo till Midingstorp för ett år sedan. Nu är vi i full färd med att flytta odlingen, vilket är ett omfattande jobb. Plus allt annat som behöver skötas på en gård.

Mycket arbete och ibland angrips jag av lite tungsinne, att vi tar oss vatten över huvudet. Jag blir irriterad, svår att ha att göra med. Erkännes.

Men, jag önskar inget annat liv än det jag lever idag. Det är så mycket rikedom i att leva nära naturen i dess olika former, ha den samvaro som Maria och jag har med varandra och tillsammans med djuren. Jag har aldrig längtat efter ett pensionärsliv (gillar inte ordet) med golf eller ständigt resande på programmet.

Tvärtom, jag tror att arbete, att man verkligen engagerar sig i något, har stor betydelse för måendet, hälsan.

Men ibland kan man bli trött, nya utmaningar får en uppförsbacke. När det blir tungt, som nu, är det extra viktigt att hämta kraft ur bibeln, vilket jag gör. Öppnar Dagens lösen bläddrar till dagens datum:


”Ty Gud har inte gett oss modlöshetens ande utan kraftens, kärlekens och självbesinningens.”‭‭

Andra Timotheosbrevet‬ ‭1:7‬ ‭B2000‬‬ https://www.bible.com/154/2ti.1.7.b2000


Hur ofta är det inte så här! Tankarna som kommer till mig, det jag skriver ner under min morgonretreat, det som kanske präglar min bön, speglas stunden efteråt nästan alltid i skrifterna jag läser, och som har koppling till bibeln och Gud. Böcker skrivna av troende.

Slumpen, säger du kanske. Inte i min värld. Jag är så tacksam för att jag så ofta fått lösningar eller hjälp när det behövs som mest. Ingen tillfällighet.


Dagens lösen bjuder varje dag på två citat och en kort personlig reflektion med skilda skribenter.
Bibelord nummer två:

”Jag har ju sagt: Var tapper och stark! Låt dig inte skrämmas, bli inte förskräckt! Herren, din Gud, är med dig i allt vad du gör.«

Josua‬ ‭1:9‬ ‭B2000‬‬ https://www.bible.com/154/jos.1.9.b2000


Fylldes av kraft, tungsinnet försvann och när jag läser vad jag skrivit, nu när det är kväll konstaterar jag att det blev en ny intensiv dag och i god sinnesstämning.


Och ett nytt bevis för att slumpen inte existerar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply