Vilken frihet är det vi söker?

Klimat Rädsla Tro

Söndag i Stockholm. Marsch i protest mot ett allt mer övervakat och kontrollerat samhälle. Ett protesttåg som rör upp ett hav av känslor och sätter igång en storm av direkta hatinlägg i sociala medier. Det kokar.

Världen befinner sig i en tjock dimma.

Läser Mats Olsson i Expressen. En lysande krönikör, bland de i särklass bästa. Han drabbades av covid för ett år sedan. ”Ensamheten klöser som hjärtskärande skrin genom hjärnan”, är Mats beskrivning av ”året med covid”.

Mats sätter fingret på vad jag tror många upplever: kommer eländet att ta slut? Finns det ljus i mörkret?

Rädslan är vår största fiende. Varje tanke som inte hyllar vaccinet som frälsaren definieras som konspirationsidéer, förräderi.

Om jag skriver, att min kropp inte är någon experimentverkstad, kategoriseras jag troligtvis som illojal. Förrädare.

Ifrågasätter jag experiment med klippta DNA-strängar är det likhetstecken med att jag inte värdesätter forskning. Tvärtom. Men, när vi manipulerar med både människa och natur, sätter oss över skaparen, går det för långt. En uppfattning jag haft så länge jag kan minnas.

Vad vet vi om vaccinets risker på sikt?

Måndag morgon. Jag redigerar det som publicerats sent igår kväll. Konstaterar att det är för många och spridda tankar om det som sker just nu i världen. Behöver sortera bättre.

Alltså: Eftersom jag tror på en skapare av allt, Gud, som kreererade det mest fantastiska i form av både natur och den mänskliga kroppen, unik för varje individ, så vill jag inte att MIN kropp manipuleras. (Ta en minut och fundera hur sinnrik konstruktionen egentligen är.)

Vi flyttade till en isolerad plats före covid. Vi älskar livet här. Kanske evig karantän? Vem vet? Vår så kallade frihet kommer att begränsas på grund av vårt synsätt. Det är ett pris jag är beredd att betala.

Jag säger nej till rädsla utan att förlora respekten för hur Covid kan och har drabbat oss. Förstår längtan efter att kramas. Ändå känner jag mig väldigt lugn i mitt synsätt.

Följer Guds ord. Lyssnar noga. Ser Jesus som min förebild. Är oändligt tacksam över att få vara med också den här dagen.

Citerar Eugene Peterson, skapare av den lättlästa bibeln The Message. DET ger stor tröst.

Vår värld har blivit en vrångbild
av det paradis du skapade.
Ge oss frimodighet
att stå upp mot det onda, och kraft
att kämpa för att din vilja får ske
på jorden så som i himlen.

Om du börjar bli nyfiken på bibeln är The Message en utmärkt ingångsport.

Nyfiken på Dagens lösen, den lilla boken som jag refererar till? Maila en adress till mig så får du ett ex. i din fysiska brevlåda.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply